I fokus

Glädje, skönhet och vänskap...

...i dessa tider är det extra viktigt att fylla sin dag med saker som gör en glad. Det kan vara små saker som att le och få ett leende tillbaka, njuta av naturens vackra mönster och färger eller uppleva något annat som höjer ens energi och får en att känna sig levande och närvarande. Håll hjärtat varmt och öppet genom att sprida och ta emot godhet och kärlek så att du får både en hisnande känsla och avslappning på en och samma gång.

IMG_3371


Redan slutet på mars....

...ljuset och värmen kommer med stormsteg. Visst känns det som om dagarna bara flyger förbi och alla de där tankarna man hade vid nyår om vad man ville göra år 2021 bara flyger iväg. Dagarna består av 24 timmar och året av 365 dagar, visst låter det mycket men hur vi upplever det är en annan sak. Det kan vi faktiskt påverka. Allt vi är med om måste sorteras, processas och lagras. Lever du i samma mönster och gör samma saker är det lättare för hjärnan att bearbeta upplevelserna eftersom de redan finns processade och lagrade. Med nya intryck måste hjärnan jobba mer och därmed upplever vi tiden långsammare.  För att sakta ner upplevelsen kan vi dels skaffa nya intryck men även vara 100% närvarande i olika situationer för när vi uppfattar detaljer kan stunden upplevas lång. Låt därför hjärnan uppleva nya saker och få ny information.

Hos mig är du välkommen att uppleva dig själv. Låt kroppen få uppleva vad styrka och  avspänning är samt själen hur det är att öka medvetenhet kring sina egna värderingar, egenskaper, tankar, tankesätt, känslor och beteenden.

Vad vill du uppleva?

 blåsippa


God fortsättning

...hoppas ni alla har det bra så här i starten av 2021. Jag tog en första bild på den energi som satte fart på mitt nya år.

nyårsenergi

Ett sätt att få ny energi och kraft är att göra bra val för sig själv och sin hälsa. När du besöker mig skapar du tid till din egen återhämtning. Din tid är alltid nu, idag. Det är idag du ska ta hand om dig själv och hitta balansen i vardagen. 

Hos mig kan du välja på en mängd olika former av friskvård för att ge både kropp & själ ny energi och välmående.

Lär mer om vad t.ex. klassisk massage och coaching i pyskosyntes kan ge dig.

Jag finns i Trosa och Nyköping.

Välkomna.


Tack för i år

Tack,
 
för att du har varit kund hos mig detta omtumlande år.
Förhoppningsvis gav det många hälsofrämjande stunder och lite avkoppling från allt annat som pågick.
Nu blickar jag framåt mot det nya året med ljusare tider, nya bokningstider finns upplagda i BokaDirekt. 
 
Kom ihåg att friskvård är nyttigt, ta en uppfriskande promenad med släkt och vänner.
 
​Tack för i år och välkomna åter.
 
IMG_E9268


Dessa coronatider...

Sedan Folkhälsomyndigheten den 29 oktober gått ut med nya skärpta allmänna råd i flera av Sveriges regioner, väcks återigen frågan hur jag ska tänka och agera. Råden gäller ca 3 veckor framåt (olika datum i olika regioner) men kan förlängas. 

Rådet innebär en inskärpning av kravet på att hålla avstånd till andra människor än de man bor tillsammans med. Man bör också undvika vissa typer av aktiviteter om de inte går att genomföra utan fysiskt avstånd till andra och som inte är medicinskt motiverat. 

Utifrån dessa allmänna råd, tolkar vårt förbund, Kroppsterapeuterna, det som att man gör en egen bedömning om behandlingen är av karaktären medicinskt motiverad. 

Var och en måste alltså själv ta ställning till hur man väljer att driva sin verksamhet i den situation som råder. 

Då jag i mötet med er kunder vet att verksamheten spelar en stor roll för er hälsa kommer jag fortsätta hålla öppet. Det är kanske viktigare än på länge med tanke på att många av de jag möter är extra spända på grund av pandemin i form av stress och sämre arbetsställningar vid hemarbete. Om jag kan jag hjälpa er avlastas även sjukvården med de besök som jag kan avhjälpa. 

Precis som tidigare under pandemin gäller givetvis att jag arbetar under beaktande av strikta hygienregler: 

  • handtvätt före och efter varje kund, 
  • decinficering av alla ytor som kund och jag berört,
  • att vid ankomst till mottagningen ta handsprit som finns tillgänglig, 
  • i största mån massera kunderna när de ligger på mage vilket innebär att vi aldrig har ansiktena nära varandra, 
  • avbokar om jag känner mig det minsta sjuk, och att mina kunder avbokar om de inte är helt, helt friska

Humor är alltid en spänningslösare, klicka på länken. (OBS! ej medicinsk massage )

#mce_temp_url#


Jag litar på processen

Att våga lita på mig själv och det jag gör är inte alltid så lätt. Ibland velar jag och går in på spår som leder åt ett annat håll än det jag tänkt mig eller önskat. Innerst inne vet jag oftast vad den bästa vägen är och det är de där lockelserna och dragningskrafterna i omgivningen ihop med min nyfikenhet som gör att jag viker av från min tänkta väg. Ibland är det helt enkelt inte alltid den "tänkta" vägen som känns bäst för tillfället. Jag kanske heller inte förstår allt i processens gång, ibland tar det ju tid att komma vidare och jag kanske behövde den där omvägen. Så jag har tålamod och tillit i min process framåt i livet till saker som gynnar mig och tar mig till där jag ska vara.

Litar du på din process?

 IMG_3602


Livshjulet inställt pga. Corona

Livshjulet - insikter och utveckling inställt fr.o.m. 22/9.


Närvaro i Qigong

Sommaren pågår för fullt med varma dagar fulla med bad och återhämtning. Qigongen i min trädgård är till ända och efter de 10 tillfällena känner jag mig mer närvarande än någonsin. Att leda i närvaro ses inom psykosyntesen som syntesen mellan engagemang och obundenhet. Jag leder med fokus på gruppens förmåga och tempo samtidigt som jag lämnar utrymme att låta gruppmedlemmarnas själva hitta sina sätt. Om jag är för engagerad kan det hända att jag tar över och låter mitt eget sätt att utföra qigongen gå före deltagarnas förmågor. Om jag är för obunden dvs. använder min förmåga att släppa taget och lämna över qigongprocessen till de som deltar kan det resultera i att jag inte bidrar tillräckligt för att processen ska gå vidare. Det gäller för mig att hitta ett läge där jag har tillgång till båda dessa kvaliteter så att alla känner att jag är närvarande. 

Hur är du när du är med andra, vilken av dessa kvaliteter stämmer mest in på dig?

IMG_3217


Kurs: Livshjulet - Insikter och utveckling

Träffar i Trosakyrkans församlingshem varannan tisdag start 25/8 sedan 8/9, 22/9, 6/10, 20/10, 3/11 och avslutning 17/11 kl.18.30-19.30.

Vid sju tillfällen kommer vi steg för steg gå igenom vad vi vill ha med i vårt livshjul och vad vi kan göra för att närma oss det som känns attraktivt, vitalt och viktigt i våra liv. Vid varje tillfälle utgår vi från vår nuvarande situation och sätter fokus på vår egen roll och hur vi kan agera. Vi skapar förståelse och utgångspunkter med hjälp av frågeställningar och diskussioner.

1. Livshjulet – Egen tid/fritid                                                                                                                 

Vad känns vitalt och viktigt för dig vad det gäller egen tid? Vad skulle detta betyda för dig om du förde in mer av det i ditt liv?

2. Livshjulet - Hälsa

Vad tycker du är viktigt för att ta hand om dig själv och må bra?

3. Livshjulet – Personlig utveckling

Vad värdesätter du inom området lärande, undervisning eller utbildning? Vad innebär det för dig att utvecklas?

4. Livshjulet – Kärlek/partner

Vilken typ av relation vill du bygga?

5. Livshjulet – Familj/vänskapsrelationer

Vad är viktigt för dig gällande relationer till familj, vänner och socialt liv? Vad vill du få ut av dina relationer?

6. Livshjulet – Föräldraskap

Vilken typ av förälder skulle du vilja vara? Vilken typ av relation vill du skapa med dina barn?

7. Livshjulet – Jobb/karriär

Vad värdesätter du i ditt arbete? Vad skulle göra arbetet mer meningsfullt?

 

Ledare: Anna Lindstén- coach i psykosyntes, förskollärare, hälsoutvecklare.

Mia Hellqvist- pedagog, barnledare, ansvarig för barn- och familjeverksamheten.

Anmälan sker till Mia Hellqvist 0156-529 37 eller maria.hellqvist@svenskakyrkan.se

IMG_3395


Qigongen förlängs med 5 tillfällen

Qigong utomhus på altanen i trädgården förlängs med 5 tillfällen.

När: Onsdagar med start ons 1/7 - ons 29/7-20 kl.18.00-19.00.

Var: Hagabergsvägen 28, Trosa. Parkering finns på vägen.

Bokas: via Bokadirekt, ring, sms:a eller maila. Uppge ditt namn + mobilnummer. Begränsat antal platser- först till kvarn!

Pris: 5 ggr á 60 min = 800 kr (för kommunanställda i Trosa, Sunt Liv, 640 kr). Betalas 1:a tillfället.  Enstaka klass  180 kr (Sunt Liv, 140 kr). Betalas vid varje tillfälle innan start. Betalning sker via swish eller kort, ej kontanter.

Hur: Alla kan träna denna form av qigong. Det är en serie rörelser som utförs stående i en viss ordning med olika tempo. Du tränar på ett lämpligt sätt som respekterar din dagsform. Liggande eller sittande avslappning på slutet. Ta själv med yogamatta eller annat att stå på i qigongen och ligga eller sitta på vid avslappningen samt ev. något att ha över dig vid avslappningen.

 Övrigt: Tag lössittande kläder efter väder som du kan röra dig lätt i och varma sockor eller mjuka skor. Medtag egen yogamatta att stå på och filt som håller dig varm vid avslappningen. Egen vattenflaska.

Vid regn, storm etc. ställs tillfället in och ersätts med annat datum.

Välkommen!

 IMG_5856RSS